• #wetoo
  2017-11-23

  Gunnar Jönsson: Svallvågorna efter #Metoo rullar fram över landet. Även bland våra medlemmar exploderade antalet vittnesmål några dagar efter skådespelaruppropet i #visjungerut med en omfattning som är ofattbar. Korister och solister över hela landet vittnar om en övergreppskultur

 • En intensiv period framför oss!
  2017-10-03

  Gunnar Jönsson: Inför valet 2018 hoppas jag att Symf tillsammans med Svensk Scenkonst, Teaterförbundet och Musikerförbundet kan göra gemensam sak.

  Det skulle vara fantastiskt om vi tillsammans under ett par veckor mitt i valrörelsen 2018 manifesterade vår betydelse för ett komplett samhälle.

   

   

 • Tack för mig!
  2017-05-25

  Tack för mig!

  När jag reflekterar kring var vi står idag tänker jag på 1980-talet, då jag själv började arbeta som professionell orkestermusiker. Ni som uppnått min aktningsvärda ålder kommer säkert ihåg ett citat av en av tidens framträdande kulturpersonligheter, punkrockaren Trindeman Lindeman: ”vi arbetar inte, vi spelar musik”. 

 • Ledare februari 2017
  2017-02-24

  Dags igen för centrala förhandlingar!

  Det är knappt att yrkandena hunnit kallna sen sist, men nu är vi åter på väg in i en central avtalsrörelse. Den förra rundan resulterade ju i ett ettårigt löneavtal. Och som en konsekvens av att schablonskatteavdraget avskaffades kom ett nytt avtal kring instrumentersättning.