Vi i stiftelsen Gustaf Malmgrens fond för behövande musici har beslutat att tidigarelägga årets ansökan till nu, istället för i höst. Detta för att förhoppningsvis kunna ge lite extra hjälp i coronatider! Skicka gärna vidare den här informationen till den som kan va intresserad av den.

Se info här: https://www.stiftelsemedel.se/stiftelsen-gustaf-malmgrens-fond-fr-behvande-musici/
Det du behöver göra är att skriva ut blanketten som finns på länken, fylla i den och skicka den till adressen som står. Bifoga inkomstuppgifter från din senaste deklaration, samt en motivering. Du kan antingen söka stipendiet för att du har svårt med ekonomin ELLER för att du under en längre tid har arbetat med att främja Göteborgs musikliv. Se mer info på länken. Om du hade ok ekonomi förra året men har drabbats av svårigheter med corona, beskriv då detta i motiveringen, eftersom det inte syns i ditt senaste skattebesked. Bidragssumman kommer gissningsvis att landa på runt 10 000 kr per person, kanske något mer.
OBS! Det som står under 'Ändamål' är de ursprungliga stadgarna. Fokusera hellre på den kursiva texten under. Du behöver inte ha två personer som styrker att du "har gjort dig känd för nykter och redbar vandel". Men däremot måste du ha varit bosatt i Göteborg i minst 6 år. Exakt vad som räknas som Göteborg är lite flytande, men hör av dig om du är tveksam. Mölndal och Partille går bra. Och det är ok att söka igen även om du fick bidrag från oss i höstas, men chansen att få är troligtvis lite mindre.
Ansök senast 24 maj!