Sveriges Yrkesmusikerförbund, Symf, har valt en ny ordförande. Gunnar Jönsson efterträder Bo Olsson som efter 12 år som ordförande nu påbörjar sin nya karriär som pensionär. Det unika i valet av Gunnar Jönsson är att Symf nu för första gången i sin trettioåriga historia har valt en frilansande musiker som ordförande.

 

Symf är ett förbund som består av till största delen tillsvidareanställda musiker men en stor och växande andel av Symfs medlemmar är verksamma som frilansare. 

– En ordförande skall tillvarata hela förbundets intressen. Valet av mig som frilansare visar tydligt att man som medlem i Symf kan vara säker på att arbetet för bra villkor för alla medlemmar, oavsett anställningsform fortsätter med förnyad kraft. Med hjälp av våra 34 avdelningar på konserthus, operahus och länsmusikstiftelser runt om i landet kommer vi i förbundsstyrelsen att arbeta proaktivt för alla medlemmars rätt till ett hållbart yrkesliv, säger Gunnar Jönsson, Symfs nye förbundsordförande.

Förbundsstyrelsens nya vice ordförande är Anna-Karin Simlund, korist i Göteborgsoperans kör. Anna-Karin har mångårig erfarenhet av fackligt arbete på både lokal och central nivå. Hennes breda kunskap och stora intresse för arbetsmiljöfrågor och forskning om hållbart yrkesliv för sångare och instrumentalister blir ett viktigt bidrag i den nya förbundsstyrelsens framtida arbete.

-Jag är stolt och glad över förtroendet att vara förbundets första kvinnliga vice ordförande och ser verkligen framemot kommande års förbundsarbete, men också att möta och lyssna på våra medlemmar.

 

Här hittar du alla förbundsstyrelsemedlemmar och deras kontaktuppgifter