Vinnare korade till Framtidens Musikpris 2017

Vinnare korade till Framtidens Musikpris 2017

Framtidens Musikpris tilldelas i år Hannes Aiff, en ung violinist som hjälpt andra unga. Det innovativa integrationsprojektet Songlines samt gitarrprofessor Jan-Olof Eriksson.

Framtidens Musikpris 2017 delas ut i tre kategorier till tre pristagare som var får  
20 000 kr  - hyllas vid prisceremoni den 25 oktober kl. 15:30 på Scenkonstmuseet.

Pristagarna av Framtidens Musikpris utses från de dryga etthundra förslag som inkommit vid en nominering öppen för allmänheten. Efter ett bedömningsarbete utfört av en jury bestående av representanter för prisets samarbetspartners, utses en vinnare i de olika kategorierna. Vinnarna tilldelas priset för att de idag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv: pedagoger, eldsjälar, ensembler och till ungdomar som tar musikaliska initiativ. Syftet är att lyfta fram behovet av satsningar på barn och unga med målet om att på sikt stärka flera delar av musiksamhället.

 

Prisceremonin sker i Scenkonstmuseets konsertsal där konferencier Emma-Karin Rehnman och Anna Edlund, förbundsordförande för RUM,(Riksförbundet Unga Musikanter) håller i värdskapet för evenemanget. Prismotiveringarna kommer vid ceremonin att läsas upp av några av Sveriges ledande artister och musiker samt överlämnar diplom och prischeck.

 

http://framtidensmusikpris.se/

 


Publicerat: 2017-10-03