Ny kurs för Symfs skyddsombud:

Arbetsmiljö för scenkonsten

Utbildningen vänder sig till alla som i sitt arbete behöver grundläggande kunskaper i arbetsmiljöfrågor, däribland skyddsombud, chefer, mellanchefer och arbetsmiljöansvariga.

Grundkursen i arbetsmiljö är en specialdesignad utbildning för scenkonstområdet. Initiativtagare till kursen är Teater- och Musikområdets Arbetsmiljögrupp, TMA. TMA är ett gemensamt arbetsmiljöorgan för Musikerförbundet, Sveriges Yrkesmusikerförbund, Teaterförbundet, Unionen, Akademikerförbunden, Ledarna samt Svensk Scenkonst.

 

Utbildningen erbjuds i samarbete med Prevent, som är en ledande aktör inom arbetsmiljöområdet. Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Via Prevent anlitar vi konsulten Mikael Rehnberg, som är den som kommer att hålla vår arbetsmiljökurs. Han föreläser med utgångspunkt från den senaste forksningen om ämnen som anknyter till arbetsliv, arbetsmiljö, psykisk ohälsa och folkhälsa. Deltagarna får med sig konkreta verktyg för användning i sitt dagliga arbete.

 

Kursen är förlagd till Djurönäsets kursgård, Värmdö utanför Stockholm. Datum är 10-11 oktober 2017 och sista anmälningsdag är 28 augusti.

 

Tänk på att anmäla dig i god tid för att få plats på kursen. Du hittar länk till anmälningssidan här